Кладка печі. Поради професіоналів Мабуть, почнемо цю статтю з того, що звернемо вашу увагу на наступний факт. Даний тест не ставить перед собою мету зробити за один момент з вас професійного пічника, однак користуючись нашими порадами, ви легко зможете освоїти ази цієї справи, а також уникнути низки «підводних» каменів, які зустрічаються на шляху кожного початківця будівельника.

Насамперед, вирішивши робити nashkotel.ru або лазні, почніть з підстави. Якщо ви робите піч відразу на землі, то цей момент грає первоосновную важливість. Для того щоб ваш фундамент проіснував дуже багато років, його слід закопати до рівня промерзання грунту. В залежності від того, який грунт знаходиться під вашими ногами, буде залежати і глибина ями для фундаменту.

У середньому, більшість професійних будівельників рекомендують копати ями глибиною не менше половини метра. Ідеально звичайно довести цей параметр до півтора метрів, але це рідко роблять. На дно отриманого котловану засипають щебінь і пісок таким чином, щоб вийшла «подушка» товщиною в тридцять сантиметрів. Для того, щоб підсипка краще вляглася, бажано пролити її водою. Далі йде вже і сама бетонна основа печі. Для цього використовується суміш у співвідношенні 1 до 3 (цемент – пісок).

На додаток до всього до затоки бетону на дно стелиться лист руберойду. Це необхідно для того, щоб рідкий матеріал підстави не зли валося нижче потрібного рівня. Зауважимо, що зовсім не обов'язково робити фундамент і стіни печі однаковими по ширині і довжині. Для того, щоб заощадити матеріал цілком ефективним може стати метод, коли потовщується тільки п'ята печі (підстава фундаменту Сама ж піч робиться менше сантиметрів на десять чи п'ятнадцять. У такому разі ви не послабляєте міцність печі, і зберігаєте до десятої частини всього цементу.